Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Slovenie voor België & Nederland
Garanties van Slovenie Reizen met ANVR en SGR

Pohorje heuvels - Rogla

Pohorje heuvels en Rogla in het kort

Een wereld in het hart van de Pohorje-heuvels met een gunstig Alpenklimaat en groene bossen

Pohorje is een middelgebergte en ligt geheel in Slovenië. Het is een voorgebergte van de Alpen en ligt in het noorden van Slovenië nabij de steden Dravograd en Maribor en tussen de Karawanken in. Het hoogste punt is Crni Vrh (Black peak) en is 1.543 meter hoog. De Pohorje bestaat uit metamorf gesteente en maakt geologisch deel uit van de oostelijke Centrale Alpen, hoewel het door zijn ligging ten zuiden van de Drava gewoonlijk tot de Zuidelijke Kalkalpen gerekend wordt. 

Dit middelgebergte doet zeker niet onder aan de schoonheid van de Alpen met prachtige bossen en wouden. De uitzichten zijn schilderachtig en mysterieus. In de omgeving kun je de Lovrence meren, Maribor, Rogla, Celje, Pohorje, Ptuj en de idylische Boven Savinja vallei heel goed bezoeken.  Het is een ideale omgeving voor wandelen en wintersport (Maribor-Pohorje, Rogla). 

De Pohorje-heuvels nodigen je uit met uitgestrekte bossen, veenmoerassen en meren. Veel paden verbinden Rogla met skipistes en Zreče met het thermale water en met interessante dorpen. Het Žiče Charterhouse met de oudste bar van Slovenië bevindt zich in de buurt van Slovenske Konjice, en KSEVT, het Cultureel Centrum van European Space Technologies van Herman Potočnik Noordung, is ook niet ver weg.

Bezoek bijvoorbeeld: 
•    Het Žiče Charterhouse en de oudste bar van Slovenië, 
•    het Cultureel Centrum van European Space Technologies van Herman Potočnik Noordung in  Vitanje
•    Landhuis Oplotnica
•    De Pohorje boomtopwandeling van 1000 meter en 20 meter hoog 
•    Het Rogla sport en ski-centrum, het hele jaar door (populair ski resort).
•    Laat jezelf verwennen in de Terme Zreče Spa

De heuvels van Pohorje bieden een overvloed aan mogelijkheden voor ontspanning in de natuur en actieve ervaringen. Het Rogla Sportcentrum is het hele jaar door een uitstekende locatie voor een gezinsuitje. Ontdek traditie, culturele en natuurlijke bezienswaardigheden en de lokale keuken. Je kunt jezelf ook laten verwennen in de Terme Zreče Spa.

Ontdek talloze wandel- en fietspaden, educatieve routes en geniet van sportvissen of een partijtje golf op een unieke golfbaan tussen wijngaarden. 

Het Rogla Ski Resort biedt ook veel vermaak in de winter. 
In de winter trekt Rogla een sprookjesachtige witte jas aan, die perfect is om wat plezier in de sneeuw te beleven. Uitstekende, goed onderhouden skipistes en langlaufcursussen voor het hele gezin laten skiërs en langlaufers genieten van een overvloed aan actief plezier op natuurlijke en kunstmatige sneeuw. Je kunt het met sneeuw bedekte landschap ook verkennen door te gaan sneeuwschoenen, skijoring - wanneer skiërs worden getrokken door paarden, of je kunt romantische nachtwandelingen maken met fakkels.

Adrenaline-ervaringen in het hart van de bossen van de Pohorje Hills?
Ben jij een adrenalinejunkie? Probeer Zlodejevo, een winter / zomer adrenaline-rodelbaan, die veel plezier biedt voor het hele gezin door je van een 1360 meter lange baan met scherpe bochten te laten afdalen. In de zomer kun je het Rogla Fiets Park bezoeken, waar je zes bospaden vindt met verschillende moeilijkheidsgraden, met een gezamenlijke lengte van 7500 m, en een fietscursus voor beginners. Bezoek in de winter het besneeuwde Fun Park met elementen om gewaagde trucs uit te voeren.

Voor jonge ontdekkingsreizigers
Maak een wandeling over tal van educatieve paden in de bossen van de Pohorje-heuvels. Het Dwarf's Pad, Kleine Draken Pad en Harten Pad beloven interessante ervaringen met sprookjeshelden. Ervaar de ongerepte natuur en de overvloed aan water in de Pohorje-heuvels door de Oplotnica-kloof te bezoeken. In het dorp Pohorje op Rogla vind je themahuizen met speeltoestellen en als je een dierenliefhebber bent kun je een paardenranch vinden. Bezoek ook een unieke dierentuin en themapark - Mini ZOO Land.

In de voetsporen van het verleden
Ontdek de uitzonderlijke rijkdom van het natuurlijke en culturele erfgoed van de bestemming Rogla-Pohorje Heuvels. Ga naar oude stadscentra en leer meer over de interessante artefacten in talloze museumcollecties en galerijen, kerken en kastelen. Onder andere Landhuis Oplotnica, het kasteel op de berg Konjiška Gora en Landhuis Trebnik met een kruidengalerij zijn een bezoek waard. Zorg ervoor dat je ook de natuurlijke schoonheid van de Zreče Pohorje-heuvels en de Dravinja-vallei verkent.
Leer meer over aardewerk en bezoek de kruidenapotheek. Je kunt kloostergerechten proeven in Gastuž, het oudste nog in bedrijf zijnde restaurant van Slovenië.

Verken de keuken van de Rogla-Pohorje Heuvels
Proef het rijke gastronomische erfgoed van de Pohorje-heuvels, dat bewaard is gebleven met behulp van het merk Tastes of Rogla. Door het hele gebied vind je gastronomische routes die typische gerechten aanbieden die zijn gemaakt door lokale producenten en restaurants. Talrijke wijngaarden leveren uitstekende wijn op, die door lokale wijnboeren in grote en kleine wijnkelders wordt bewaard. Bezoek wijnkelder Zlati grič.

Traditie van het platteland
Ervaar de gastvrijheid van de lokale bevolking en leer over hun handwerk en ambachtelijke traditie. Probeer ook manden te weven, houten klompen te maken en producten gemaakt van Pohorje-steen en hout. Je kunt ook meer te weten komen over de kunst van het maken van een viool, bijenteelt en kruidengeneeskunde. De goedgehumeurde mensen van de Pohorje-heuvels maken van elke gelegenheid gebruik om je op te vrolijken door accordeon te spelen.

Voel de therapeutische kracht van de natuur
Voel de kracht van drie ongelooflijke natuurlijke genezende factoren die tot je welzijn leiden. Gun jezelf de omhelzing van thermaal water in de baden van de Terme Zreče Spa, ontspan in sauna's en trakteer jezelf op massages met Pohorje-kruiden. Trakteer jezelf op een bad met turf, dat wordt beschouwd als een natuurlijke bron van gezondheid en welzijn. De frisse Pohorje-lucht en het gunstige klimaat zullen ook je welzijn verbeteren.

Groene uitjes
Het gebied van de Pohorje-heuvels met een diverse flora en fauna is een van de natuurlijke schatten van Slovenië. Ontdek de natuur in alle seizoenen en observeer plant- en diersoorten in hun natuurlijke habitat. Leer meer over planten, zoals de Žiče alyssum, de moerasdistel of de vleesetende zonnedauw. Ga heerlijk picknicken in de natuur, en geniet van de prachtige natuur bij de Oplotnica-kloof.

Golfen tussen wijngaarden
Test je golfvaardigheden op de golfbaan Zlati Grič, die zich tussen de wijngaarden van Škalce bevindt. Deze dynamische golfbaan heeft 9 holes, de totale lengte is 2500 meter en is par 35. Proef na een partijtje golf een uitstekende wijn in een van de modernste Europese wijnkelders, de Zlati Grič wijnkelder.

Groene feiten

  • De heuvels van Rogla-Pohorje hebben veel beschermde eenheden en gebieden die deel uitmaken van het Natura 2000-netwerk.
  • Er zijn drie aanbieders van groene accommodatie op de bestemming Rogla-Pohorje Hills, die een aantal milieu- en duurzaamheidsaanduidingen hebben gekregen.
  • Het Pohorje-veen is een natuurlijke genezende factor, waarvan de leeftijd wordt geschat op 10.000 jaar. De ecologische zuiverheid is erg belangrijk, aangezien het zich in laaggebergte moerassen bevindt, midden in de bossen van de Pohorje-heuvels.
  • Het merk Tastes of Rogla zorgt ervoor dat lokale voedselproducenten en horeca-aanbieders zijn aangesloten op korte ketens.