Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Slovenie voor België & Nederland
Garanties van Slovenie Reizen met ANVR en SGR

Op en top Slovenië: Ptuj, Bled en Piran

Ontdek veelzijdig Slovenië

  • Een geweldige rondreis met drie standplaatsen: Je bezoekt het sprookjesachtige bergmeer Bled in de Alpen, omringd door bergen, meren en watervallen en ongerepte natuur. Vervolgens ontdek je “Ptuj” de oudste stad van Slovenië, met een lange wijntraditie en Thermale bronnen & Spa en sluit je de reis af aan de prachtige Adriatische kust in Piran.
  • 15 dagen, 14 overnachtingen. Indien gewenst kun je ook langer of korter blijven, of een extra standplaats toevoegen.
  • Accommodaties zijn: Appartementen, hotels, guesthouses, of bed & breakfast op fijne locaties die wij zorgvuldig hebben uitgezocht. Geef je wensen aan ons door.
  • Je krijgt een uitstekende indruk van drie prachtige regio’s van Slovenië: 
    Bled en het bergmeer Bled in de Julische Alpen, Ptuj in noord-oost Slovenië, en de riviera van Slovenië bij Piran. 
  • Je ontvangt een handleiding met aanbevelingen voor lokale bezienswaardigheden, adresjes voor lekker Bourgondisch genieten, maar ook voor dagtrips naar interessante plaatsen op te overziene rijafstand. Zo maak je de juiste keuzes en haal je alles uit je vakantie!
Van Bled naar Ptuj en de Adriatische zee

Samenvatting:

Met deze rondreis krijg je een prachtige indruk van De Alpen van Slovenië. Het sprookjesachtige Meer van Bled met een eilandje midden op het meer, een prachtig kasteel bovenop een klif van waar je het meer nog beter kunt bewonderen. Dit alles te midden van ongerepte natuur. Je bezoekt “Ptuj”de oudste stad van Slovenië, met een lange wijntraditie, en met Thermale warmwaterbronnen en Spa. 
Je komt langs prachtige bergen, meren, rivieren, grotten en watervallen. Langs heuvels, valleien, kuuroorden, en de hoofstad van Slovenië, Ljubljana.  Je kunt actieve excursies doen, historische stadjes aan de kust bezoeken en zwemmen in de Adriatische zee. Het is een mooie combinatie van kust, bergen, natuur en cultuur met voldoende tijd op iedere standplaats om de juiste ervaringen op te doen, inclusief de authentieke culinaire ervaringen. Eindigen in Piran aan de kust is een waar cadeau! 
 

Ontdek de Alpen, de wijngaarden en de Adriatische zee!

Bij deze vakantie met drie standplaatsen maak je een mooie combinatie van; bergen en meren, ongerepte natuur, cultuur, wijnstreek, thermen & spa, en kust! 

Je ontdekt de prachtige veelzijdige natuur van Slovenië, zoals de Julische Alpen met prachtige bergtoppen, bossen, meren, rivieren, watervallen, grotten, en valleien. Topattracties als thermale warmwaterbronnen, het meer van Bled, de hoofdstad Ljubljana, de Postojna grotten, Lipice en de Lipizzaner paarden en de zoutpannen van Piran aan de kust etc etc. 

Eindigen aan de kust geeft het gevoel van een vakantie in een vakantie. Door de juiste verdeling van het aantal nachten per standplaats kun je de prachtige omgeving ontdekken en ervaren, maar is er ook nog voldoende tijd aan de kust voor zon, zee en relaxen aan het strand. Maar ook aan de kust is nog genoeg te zien en te doen! 
 

Op zoek naar iets anders?