Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Slovenie voor België & Nederland
Garanties van Slovenie Reizen met ANVR en SGR

Jezersko

Jezersko 

Jezersko is een schilderachtige groene vallei, vanuit het oosten omgeven door hoge toppen van zestig miljoen jaar oude Kamnik-Savinja Alpen en vanuit het westen door meer dan driehonderd miljoen jaar oud koraalrif; dit is de plek waar in het nieuwe Europa de opgeheven noordgrens met Oostenrijk de Slovenen niet langer van beide zijden van de bergen scheidt; de vallei die door het langste Sloveense dorp Kokra loopt tot in de kern van Slovenië - de groene parel van Europa, zo rijk en divers in natuur en cultuur. 

Jezersko is het eerste bergsportdorp in Slovenië.
Jezersko biedt een veelvoud aan activiteiten: talrijke wandelpaden van alle moeilijkheidsgraden, zomer- en winterklimroutes, magische skitochten die ook steile en technische afdalingen omvatten, vele kilometers langlauf- en mountainbikeroutes, schaatsen en sneeuwschoenwandelen.
Het is ook een uitstekende bestemming voor gezinnen. 

Maak een wandeling naar de wonderen van de natuur! Jezersko verbergt veel natuurlijke schoonheden die voor iedereen van groot belang kunnen zijn. Hier kan men magnesiumrijk mineraalwater proeven, naar de meest zuidoostelijke gletsjer van de Alpen gaan, de kwetsbaarheid van bladeren voelen die vastzitten in travertijnrots en de oeroude koraalriffen aanraken tijdens een wandeling naar Virnikov Grintovec. Dit is de plek om de variabiliteit van vormen die in de stenen van de hoogste Sloveense waterval Čedca zijn uitgehouwen te observeren, om te wandelen in de eeuwenoude bossen of om gewoon bij het gletsjermeer te zitten dat de naam gaf aan deze prachtige vallei onder Kočna.

Bezoek: De waterval Ankova Slapova, De bron Jezerska Slatina, de bron van Jezernica, Kokra bron, Kamnolom Lehnjaka, de gletsjer onder berg Skuta, het meer Planšarsko jezero, Čedca waterval.