Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Slovenie voor België & Nederland
Garanties van Slovenie Reizen met ANVR en SGR

Kobarid

Kobarid in het kort

De alpenstad Kobarid ligt in het hart van de Soča-vallei in het westen van Slovenië. Het is een van de prachtige bestemmingen in Europa die nog niet door de massa is ontdekt. Het stadje heeft prachtige uitzichten op de hoogste Sloveense Alpentoppen, de magische smaragdgroene kleur van de Soča-rivier, een van de mooiste alpiene rivieren ter wereld, talloze mogelijkheden voor een actieve vakantie en een rijk historisch erfgoed.

De stad staat bekend om zijn historische achtergrond met tal van overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog. De 12e Slag om de Isonzo vond plaats in de buurt van Kobarid in 1917, toen het Oostenrijks-Hongaarse leger eindelijk in staat was om in te breken in de Italiaanse frontlinie en het Italiaanse leger op de vlucht te slaan. De evenementen met betrekking tot het Isonzo-front worden gepresenteerd in het Kobarid-museum met een van de beste Sloveense historische tentoonstellingen.

Kobarid heeft een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed en een breed scala aan mogelijkheden voor een actieve vakantie. Probeer eens om te raften, kajakken, hydrospeed, mountainbiken, paragliden, wandelen, vliegvissen of een van de vele andere buitenactiviteiten. Trakteer jezelf tijdens je bezoek op een heerlijke lokale maaltijd in een restaurant - Kobarid is de stad in Slovenië met het grootste aantal uitstekende restaurants op één plek.

Ervaar prachtig natuurschoon zoals de Tolmin kloof, Nationaal Park Triglav, rivieren, kloven en watervallen, meren, grotten, en genezende bronnen.

Ook kun je tal van musea bezoeken (onder andere gerelateerd aan de Eerste Wereldoorlog), zoals het Kobarid museum, openluchtmusea, monumenten en  vestingen, architectonische bijzonderheden, of neem de museumtrein “een bijzondere ervaring”, en bezoek een traditionele kaasmakerij. 

De Soča-vallei is de thuisbasis van een duizend jaar oude traditie van kaasmaken. Proef de ongelooflijk gewaardeerde Bovec-kaas, de beschermde Tolminc-kaas en maak kennis met het leven in de afgelegen Alpenhoeken.