Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Slovenie voor België & Nederland
Garanties van Slovenie Reizen met ANVR en SGR

Rogaška Slatina

Rogaška Slatina 

Een kuuroord met 400 jaar traditie en het unieke Donat Mg mineraalwater.

Rogaška Slatina is een unieke plek in de wereld vanwege de Donat Mg-bron. Donat Mg bevat meer magnesium dan enig ander water ter wereld.

Rogaška Slatina ligt in het oostelijke deel van Slovenië, vlakbij de grens met de Republiek Kroatië. 

Het is een plaats van glasproductie en het unieke mineraalwater Donat Mg. De promenade tussen de Secession-gebouwen verbindt het beroemde kuuroord al eeuwen met het medische centrum van wereldklasse. Aangename wandelpaden nodigen je uit om de natuur in te gaan.

Het centrale deel van de Rogaska Slatina is het kuurpark dat samen met de boulevard het hart vormt van het kuurcomplex. Een bijzondere ervaring is een wandeling langs de boulevard met overzichtelijke promenades, groen en bloemperken. Zoveel groen en geurige bloemen dragen altijd bij aan een aangenaam welzijn. Onderweg kom je veel bezienswaardigheden tegen. In het centrale deel van het park bevindt zich het unieke classicistische voormalige Health Spa Home (tegenwoordig GH Rogaška), beroemd om zijn beroemde Crystal Hall en het representatieve Tempel Paviljoen. Wandelend vanaf het Europese platform kom je nog meer bezienswaardigheden tegen: het monument van de Nationale Bevrijdingsstrijd (NOB), het monument van graaf Attems (de oprichter van Spa), het weerhuis, de natuurlijke zeldzaamheid van de gingko-boom (Ginkgo biloba) , het standbeeld van Boris Kidrič, een kopie van het standbeeld van de heilige Janez Nepomuk (het origineel wordt bewaard in Ana's Palace Museum). In de omgeving zijn er ongerepte en levende natuurlijke bronnen, het bos en de bron van Ivan.

De legende van Rogaška Slatina spreekt van het mythologische gevleugelde paard. Pegasus sloeg met zijn hoef op de grond en ontdekte Donat Mg - het rijkste aan natuurlijke magnesium mineraalwater ter wereld. De legende is uitgegroeid tot een symbool dat bij elke stap aanwezig is. Het kondigt het unieke karakter van water en locatie aan, terwijl het stadswapen en de vlag respect tonen voor de lokale geschiedenis.

De collectie in Ana's herenhuismuseum neemt je mee door het verleden en het heden van Rogaska Slatina. Een bijzonder museum dat zeker een bezoek waard is. 

De kristallen hal van het Grand hotel Rogaška is uniek. De hal die de keizers van Oostenrijk-Hongarije in het verleden charmeerde, is een bijzonder kenmerk van het voormalige gezondheidscentrum, nu het Grand hotel Rogaška . Hier worden tal van evenementen gehouden, de meest prestigieuze is Anna's Ball.

De Rogaška glasfabriek is een van de grootste glasfabrieken ter wereld, met het grootste aantal glasblazers en handmatige glasslijpmachines. De kristalproducten worden over de hele wereld geroemd.

Vanwege het unieke mineraalwater is Rogaška Slatina een bron van gezondheid en welzijn. Je krijgt frisse energie door activiteiten in de omringende natuur te ondernemen en door vriendelijke lokale bevolking te ontmoeten die je een glas lokale wijn en zelfgemaakte producten aanbieden.

Je kunt heerlijk ontspannen door een wandeling te maken over de promenade van het kuurpark in het hart van Rogaška Slatina. Of wandel in de schaduw van de machtige laan met platanen en paardenkastanjes. De energie van de natuur blaast je letterlijk nieuw leven in. Voor een meer uitdagende wandeling kun je wandelen naar de toppen in de directe omgeving, die te bereiken zijn via 9 wandelpaden met verschillende moeilijkheidsgraden.

Ontdek de kracht van aanraking door je over te geven aan de handen van ervaren massagetherapeuten, zorgeloos te zijn en je te laten verwennen. Ervaar de weldadige werking van mineraalbaden en revitaliserende sauna's. Trakteer jezelf op eindeloze verwennerij in de zwembaden en wellnesscentra van Rogaška, waar je een mix kunt vinden van het gunstige effect van het Rogaška mineraal- en thermaal water en de intimiteit van ontspanningsdiensten van wereldklasse.

Vertrouw op de experts van het Rogaška Medical Center, waar holistische, professionele en individuele medische behandelingen worden geboden. Het belangrijkste doel is je welzijn, dat wordt verzorgd door  experts op het gebied van balneotherapie, fysiotherapie en massagetherapie, experts in specialistische onderzoeken en diagnostiek, chirurgie, verjonging, schoonheids- en voedingsadviezen.

Bestrijd de gevolgen van stress, onjuiste voeding en een te snel tempo van het leven. Verjong lichaam en geest door te genieten van schoonheidsbehandelingen die worden uitgevoerd door experts met natuurlijke cosmetica. De meest effectieve, niet-invasieve en aangename behandelingen met langdurige effecten en moderne technologie zijn beschikbaar. 

Spring op je fiets en verken de omgeving van dit kuuroord. Je vindt er interessante en opwindende fietspaden die ideaal zijn voor elk type fietser. Onderweg kun je veel natuurlijke en culturele bezienswaardigheden zien. Je kunt bijvoorbeeld een ritje maken naar het meer Vonarje op het populaire fietspad tussen Rogaška Slatina en Podčetrtek.

Laat je ook verleiden door een wereld van verfijnde smaken in de wijnkelders van Rogaška Slatina. Ervaren wijnkenners en wijnproeverijen laten je kennismaken met de rijkdom aan smaken van de wijnen die in dit gebied worden gemaakt. Ga op reis over de Rogaška-wijnroute en stop bij toeristische boerderijen, waar je niet alleen lokale wijn kunt proeven, maar ook andere culinaire specialiteiten, zoals zelfgemaakte gezouten vleesproducten, brood, natuurlijke sappen en gebak.

Geniet van de lokale keuken met een gerespecteerde traditie. In het dorp Jurg, te midden van de glooiende wijnbouwheuvels van de Kozjansko-regio, vind je een restaurant met dezelfde naam. De keuken is gebaseerd op traditionele lokale gerechten, maar volgt ook de modernste gastronomische trends. De gerechten van het restaurant zijn seizoensgebonden en worden aangevuld met wijnen van wereldklasse, gemaakt door wijnbouwers uit de omliggende heuvels.

Voel de culturele en leuke sfeer in alle seizoenen en voor alle leeftijden. Anna's Festival nodigt je uit om in de zomer te genieten van klassieke, jazz- en popmuziekavonden in het centrum van Rogaška Slatina, terwijl je in de winter kunt genieten van dansritmes in Crystal Village. 

Groene feiten:

  • Het kuurpark van Rogaška Slatina wordt versierd met 4500 gewone buxussen, 7400 eenjarige planten, 7500 vaste planten en 700 rozen. De totale oppervlakte van het park bedraagt 10.000 m2.
  • Vanwege het unieke karakter, de diversiteit en de veelheid aan natuurlijke rijkdommen, wordt het algemene gebied van Mt Boč beschermd als een landschapspark, en het overgrote deel van het gebied is ook opgenomen in het Europese ecologische netwerk NATURA 2000.
  • Het symbool van Mt Boč is een zeldzame plant, de beschermde grotere pasquebloem (in Slovenië bekend als Velikonočnica of paasbloem) met zachte violette bloemen, die meestal rond Pasen in bloei staat.
  • In de omgeving van Rogaška Slatina vind je zeldzame bomen, zoals de ginkgo of de sorbetboom, waarvan de vruchten zeer gewaardeerd worden.