Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Slovenie voor België & Nederland
Garanties van Slovenie Reizen met ANVR en SGR

Triglav meren

Triglav meren

De Triglav-meren, ook wel bekend als de Vallei van de Zeven Meren, is een prachtige wandelbestemming in de bergen. De vallei heeft zeven permanente en een paar seizoensgebonden meren.
Het uitzicht op de meren verandert hierdoor elke keer een beetje. Je zult onder de indruk zijn van de natuurlijke kleuren, die ook blijkt uit hun namen - het groene, bruine en zwarte meer.

Met deze kleine meren en vijvers is deze vallei ook een paradijs voor fotografen.
Deze ca. 8 kilometer lange vallei onder de berg Triglav wordt al sinds het begin van het bergbeklimmen geprezen als een van de mooiste delen van de Julische Alpen.

De vallei van de Triglav-meren of de vallei van de zeven meren is een gletsjerdal in de Alpen, en is sinds 1924 beschermd als nationaal park. Het heeft een gevarieerd terrein, met interessante flora en fauna, fossielen en alpendieren.
De vallei staat ook bekend om zijn goed ontwikkelde Karst fenomenen en het verhaal van Zlatorog.

Hoewel er nog veel meer meren en vijvers zijn, spreekt men meestal van de zeven Triglav-meren. Dit komt doordat de andere het hele jaar door meerdere keren opdrogen.

De wateren van het hoogstgelegen meer onder Vršac stromen naar de Soča-vallei en naar de Adriatische Zee. Alle andere meren zijn hydrologisch verbonden en hun wateren stromen naar de Sava Bohinjka-rivier en verder naar de Zwarte Zee.

Andere attracties van de vallei van de Triglav-meren:
De roodachtige Jurassic-kalkstenen bevatten gefossiliseerde schelpen van ammonieten (weekdieren uit de Jurassic die 100 miljoen jaar geleden om onbekende reden zijn uitgestorven) met afmetingen tot 20 cm. De gemakkelijkste manier om een gefossiliseerde ammoniet te zien, is in de rots die is gebouwd in de oostelijke muur van de Hut bij de Triglav-meren.

Voor meer informatie kun je ook kijken bij Triglav Nationaal Park