Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Slovenie voor België & Nederland
Garanties van Slovenie Reizen met ANVR en SGR

Karawanken

Karawanken - een konvooi van bergen

De Karawanken zijn een bergketen in de Zuidelijke Alpen. Het gebergte vormt de grens van het Oostenrijkse Karinthië en Slovenië. De hoogste top is de Veliki stol – 2.236 meter. Deze top kun je zowel van de Oostenrijkse als de Sloveense kant bereiken. De naam Karawanken komt waarschijnlijk uit het Keltische woord voor hert. (Karv).
De berg konvooi loopt van oost naar west over een lengte van 120 km. Boven de bossen steken grote rotsmasieven hoog de lucht in. De Sloveense kant is bebost en stijgt langzaam, de Oostenrijkse zijde is rotsachtig en steil.

De Karawanken zijn een paradijs voor wandelaars en toerskiën. Bijna alle toppen zijn bereikbaar via gemarkeerde paden. Toppen bieden prachtige panorama's, vooral op de Julische Alpen en de Kamnik-Alpen, die dichtbij zijn, terwijl de uitzichten naar het noorden veel meer open zijn – tot de Grossglockner en Dachstein. Er zijn ook enkele klimgebieden.

De vele paden leiden je naar panoramische bergtoppen, bergweiden, valleien en kloven. Geniet onderweg van watervallen, diverse plant- en diersoorten, rijke natuur en bewaard gebleven cultureel erfgoed. Bewonder het natuurlijke wonder van narcissen op Berg Golica, die zo weelderig en dicht begroeid zijn als ze bloeien in de lente, dat ze bijna op een laag sneeuw lijken.

De ongerepte natuur en de diversiteit aan planten- en diersoorten maken de Karawanken tot een integraal onderdeel van het Natura 2000-gebied. Bergen en heuvels met goed onderhouden wandel- en bergbeklimmerspaden, geschikt voor gemakkelijkere wandelingen of zwaardere beklimmingen, bieden een aanbod aan mogelijkheden voor actieve recreatie voor verschillende doelgroepen. De Karawanken zijn een ideale keuze, zowel voor korte ontsnappingen in de natuur als voor een paar dagen wandelen en rusten. Je kunt vanuit verschillende richtingen direct vanuit de Boven-Sava-vallei naar de prachtige Karawanken-piek Kepa (2143m) klimmen.

Beleef een avontuur en ga mee op een tractor naar een nabijgelegen weideberg en help mee om hooi te oogsten. Enthousiaste fietsers kunnen naar Kranjska Gora en Planica fietsen, en door de vallei van Radovna naar Bled.

Bezoek bijvoorbeeld: Zelenci natuurreservaat, Triglav Nationaal Park. Een echte groene beleving. Bled, Radovljica, de Vintgar kloof, Peričnik waterval, de Iglica waterval, de Savica waterval, Šum waterval.

Voor meer informatie kun je ook kijken bij Kranjska Gora