Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Slovenie voor België & Nederland
Garanties van Slovenie Reizen met ANVR en SGR

Lovrenc meren

Lovrenc meren 

De Lovrenc meren zijn een van de meest opvallende natuurcreaties in het Pohorje-gebied. Terwijl je langs de zachte weiden en de bemoste wetlands wandelt, kun je je vergapen aan de veenpoelen en perken van zeldzame planten en genieten van het geweldige uitzicht. Het beste uitzicht heb je vanaf de houten toren die naast het hoogstgelegen meer staat. 

De Lovrenc-meren zijn een van de meest pittoreske wandelpunten met een unieke natuur. Een eenvoudig wandelpad dat ondankts zijn eenvoud prachtig is. 

Wandel op het zachte tapijt van weidegras en geniet van eindeloos groen, en een heerlijke frisse lucht. 

De Lovrenc-meren zijn het grootste hoogveen van Slovenië en een van de belangrijkste in Zuid-Europa, en zijn daarom bijzonder beschermd onderdeel van het grootste Sloveense bosreservaat. De pittoreske meren zijn zeker de reden waarom Rogla zelfs in de zomer wordt bezocht. 

Een van de mooiste Sloveense wandelroutes
De Lovrence-meren, ook bekend als de Lovrenc’s Parels, zijn ongetwijfeld precies dat – parels van natuurlijke schoonheid. 
Een aangenaam wandelpad naar de Lovrenc-meren leidt door de Rogla's bergen, door het rustige bos, waarna je wordt beloond met een eindeloos uitzicht op de machtige groene heide waardoor de meren gluren. In de zomer bloeien er witte waterlelies. Echt prachtig!

De Lovrence Meren – enkele gegevens

 • 20 kleine meren of moerasramen met een maximale diepte van 1,2 meter, gelegen op een hoogte van 1.500 meter.
 • Gevormd in de ijstijd 8000 jaar geleden, als secundaire erosieoppervlakken, aangezien de bodem verandert in het Pohorje-veen, dit is een uniek helende modder. 
 • Het gebied wordt uitsluitend bewaterd door neerslagwater. 

Inspirerende Flora en Fauna
Het pad zal een enorme indruk achterlaten op natuurliefhebbers. 
Het meer is niet alleen een rustgevende plek voor een weekendtrip of het kroonjuweel van een actieve vakantie; je kunt ook een glimp opvangen van enkele interessante wezens. 

Naast sparren, heide en witte waterlelie groeien hier ook: turf mossen, een rondbladige dauw (vleesetende plant), een moeras-rozemarijn en een beschermde roestigbladige alpenroos.

In de natuur zeldzaam, maar je kunt hem nog steeds tegenkomen zijn de : alpine newt, een drakenvlieg (ook bedreigde soorten heide en witte darter), een ernstig bedreigde korhoen. 

De toeristische bestemming Rogla-Pohorje strekt zich uit over het machtige Pohorje, geregeerd door Rogla, voert langs wijnbouwheuvels, langs de rustgevende Dravinja-vallei. Het verborgen Vitanje, de toeristische plaats Zreče, Oplotnica en het pittoreske Slovenske Konjice zijn de magische plekken met energie van Pohorje. Ook natuurstenen, een opmerkelijke geschiedenis, en de grootste schat van allemaal zijn de vriendelijke mensen.

Deze mensen weten precies waarom ze je uitnodigen met een slogan: Verken, voel en geniet!

Mensen uit Pohorje staan erom bekend dat ze je niet met een lege maag laten vertrekken. Hier is genieten van lekker eten een manier van gezelligheid, en het gezegde 'liefde gaat door je maag' heeft zijn ware betekenis.
De culinaire kunsten van Pohorje en omgeving zijn goed verweven met frisse ideeën van jonge lokale mensen, maar traditioneel is het gebaseerd op oude recepten van grootmoeders en wordt het aangevuld met smaken van kwaliteitsgroenten, bosdelicatessen, weidekruiden en heerlijke wijnen.

Bezoek in de omgeving bijvoorbeeld: Celje “de echte prinselijke stad”, Maribor-Pohorje met zijn prachtige heuvels, de oudste Sloveense stad Ptuj en een idyllische vallei boven de Savinja. 

Bezoek bijvoorbeeld ook: 

 • Het Noordung Center in Vintanj (secrets of the universe), 
 • Landhuis en monument Oplotnnica 
 • De Pohorje Boomtop wandeling op Rogla laat je zien wat vogels zien. Klim omhoog naar de machtige toren en loop langs een 1000 meter lang pad tussen bomen.
 • De graanschuur van Beskovnik, een oude hoeve uit het begin van de 19e eeuw, is een levend museum over het plattelandsleven uit het verleden.
  Het oude stadsplein en centrum van Slovenske Konjice. Een van de meest pittoreske oude stadscentra van Slovenië. Echt een aanrader!
 • Zice Charterhouse is een voormalig klooster, ooit de thuisbasis van de “witte monniken”. Tegenwoordig is het een plek om te ontspannen, te ontsnappen aan de dukte, voor een concert, of zelfs voor een sprookjeshuwelijk. 
 • De Natura Wellness op Rogla is een ander soort wellness. Het laat je kennismaken met de genezende wereld van de Pohorje-natuur en kijkt nog verder naar de Kamnik-Savinja-Alpen.
 • Rogla Sport en Ski-resort: Rogla is een van de meest populaire skigebieden in Slovenië, trekt jaarlijks meer dan 200.000 skiërs en fascineert ook met de sneeuwervaringen en topevenementen
 • De Terme Zreče Spa is een uitstekende gelegenheid om te ontspannen en tot rust te komen in het helende thermale water. In de winter, in warme bubbelbaden, in de zomer in het Bos Water Park.
 • Bezoek de Adrenaline-rodelbaan van Zlodej en ga de 1.360 meter lange slingerbaan af met de snelheid van je keuze - in de zomer of winter.

Voor meer informatie in de omgeving kun je ook kijken bij Pohorje heuvels en Rogla.